Schilder,- Stuc,- en Sauswerken

W.D.S. is een aannemersbedrijf dat zijn werkzaamheden heeft in Den Haag en de regio Haaglanden. Als aannemersbedrijf doen wij alle voorkomende werkzaamheden, zowel van het binnenschilderwerk als het buitenschilderwerk. Wij repareren en sausen de wanden en plafonds van uw woning of kantoor in een met u gekozen kleur. We doen ook het aanbrengen en afwerken van scan soorten (glasvlies,glasvezelbehang) op de wanden en plafonds. Bij waterschade aan uw plafonds, wanden of schilderwerk verzorgen wij voor u een passend offerte voor de verzekering.

Sauswerk
Muren en plafonds kunnen op verschillende manieren worden verfraaid. Door bijvoorbeeld de muren en plafonds te sausen, te behangen, en te plakken met glasvliesbehang. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. We gaan het nu over stucwerk hebben. Stucen van wanden, maar ook plafonds is erg in tegenwoordig. Vooral glad stucwerk op wanden en plafonds, schuurwerk plafonds, maar ook zeker de spachtelputz variant. Spachtelputz is een korrelig structuur in fijn en grove structuur te verkrijgen. Deze structuur, wordt ook vaak gebruikt vooral in de nieuwbouw, er kunnen tevens ook meng kleuren in aangebracht worden, zodat het ook gelijk in de juiste kleur geleverd kan worden. Daarin tegen met spacspuiten, dat is gespoten stuc in bobbeltjes vaak in een witte kleur gespoten, het kan ook worden over gesausd in verschillende kleuren. Heeft u vragen hierover, wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvende offerte en/of kleuren advies, neem dan contact met ons op via, de gratis offerte aanvraag in te vullen, of kijk bij contact.

Schilderwerk
Wij staan garant voor een goede kwaliteit van uw schilderwerk. Door de gedegen behandeling die wij voorstaan komt uw huis of bedrijf er als een plaatje uit te zien. Wij zijn gespecialiseerd in totaal onderhoudschilderwerk in de ruimste zin van het woord. We brengen en houden uw ontroerend goed in topconditie. Kwaliteit is een van onze belangrijkste punten daarom volgt er nadat u uw wensen aan ons heeft overgebracht een grondige inspectie van het object. Met deze informatie en vakkennis zijn wij in staat om voor iedereen een passende offerte op te maken met het oog op de prijzen en het kwaliteit. Ook voor het binnenschilderwerk kunt u bij ons terecht. Wij adviseren graag over verf, kleuren, wandbekleding, raamdecoratie, Voor ieder interieur: stijlvol, modern, romantisch of klassiek. 

Klantvriendelijkheid
Een goede verhouding met de klant staat bij ons hoog in het vaandel. Wij willen u vertrouwen geven en het door u aan ons gegeven vertrouwen niet beschamen. Een goede communicatie is dan ook erg belangrijk en wij staan dan ook altijd voor u klaar met antwoorden op al uw vragen. De vertrouwensband die op deze manier wordt opgebouwd stopt uiteraard niet bij het einde van het werk, want wij hopen ook in de toekomst voor u het schilderwerk te mogen verzorgen.

BTW schilderwerk tarief: 9% of 21% BTW voor woningen ouder dan 2 jaar !!

Hier leggen wij uit welk btw-tarief er geldt voor schilderwerk aan uw woning of bedrijfspand. Dit is namelijk van enkele factoren afhankelijk, zoals de werkzaamheden en de leeftijd van uw woning. Ook geven we tips om te besparen op uw schilderwerk, want de btw op schilderwerk is uiteraard een vast gegeven. Per 15 september 2009 is de lage BTW-regeling voor schilder- en stukadoorwerken verbeterd. U betaalt het lage BTW-tarief van 9% voor schilder,- en stukadoorwerk indien de woning door particulieren wordt bewoond en de woning ouder is dan 2 jaar. Deze periode van 2 jaar wordt gerekend vanaf het moment dat de woning daadwerkelijk na de oplevering bewoond is. Het lage btw tarief op schilderwerk uitgelegd. Bij een nieuwbouwwoning of bedrijfspand komt er 21% btw op schilderwerk. Het lage tarief van 9% btw op schilderwerk geldt ook het voorbereiden van het schilderwerk, voorbehandelingen en de gebruikte materialen. Garages, schuren, serres, aan- en uitbouw, tuinhekken enz. vallen ook onder het begrip ‘woning’. Voorwaarde is wel dat zij zich bevinden op hetzelfde perceel als de woning.

 

Let op: werkzaamheden die te ver afstaan van schilderwerk vallen onder het 21% btw-tarief

 • herstellen van de ondergrond met nieuwe vervangende delen van hetzelfde materiaal
 • vervangen van ramen, deuren en kozijnen
 • kitwerk aan de constructie
 • grootschalige betonreparatie
 • stralen, impregneren en injecteren van stenen, metalen en betonnen ondergronden
 • het enkel herstellen van voegen in metselwerk
 • aanbrengen van glas en de bijhorende werkzaamheden (isolatieglas wel 9%)
 • vochtvrij maken van kelders

Kortom: 9% btw op schilderwerk geldt voor:

 • particulier schilderwerk op woningen ouder dan 2 jaar (bijv. arbeidsuren)
 • voorbereidingen op schilderwerk
 • voorbehandelingen door schilder
 • gebruikt materiaal (bijv. verf en tape)

 

Meevaller in crisistijd…
De BTW-verlaging is nu permanent door de overheid vastgesteld. Voor de schilder zelf verandert er in principe niets. Het gaat namelijk om een belastingverlaging. Daardoor kan hij dus evenveel tijd en aandacht aan uw huis besteden. Terwijl het u dus veel minder kost! Ook als het gaat om een tweede huis of een studentenkamer.