Betonherstel / Betonwerkzaamheden

Afgesprongen betondeeltjes, scheurtjes en roestvlekken zijn signalen die waarschuwen voor betonschade. Op den duur kan deze schade ernstige vormen aannemen. W.D.S. kan dit herstellen en bestrijdt dit effectief, maar ook grotere constructies kunnen aan. In het algemeen zal het saneren zich beperken tot het verwijderen van alle los zittende delen, het uithakken van scheuren, het verwijderen van vervuiling en gecorrodeerde beton aan de buitenschil. Het vrijgekomen wapeningsstaal wordt ontroest. De mate waarin de wapening moet worden vrijgehakt en ontroest is afhankelijk van de reparatiemethode. Dit alles totdat een ondergrond is verkregen van voldoende samenhang en sterkte waarop een goede hechting mogelijk is en dan kan de nieuwe beton worden aangebracht. De werkzaamheden die W.D.S. voor u kunt uitvoeren zijn:

  • Het produceren van funderingsbalken en vloeren
  • Het renoveren en herstellen van beton balken
  • Het slijpen van sleuven in het beton
  • Het boren van gaten in het beton
  • Ook beton kan worden aangetast.

 

Bescherming.

Diverse omstandigheden kunnen betonconstructies aantasten. Zowel oude betonconstructies die gerenoveerd zijn als nieuwe betonwerken kunnen met één of meerdere beschermlagen behandeld worden. Ook vloeren kunnen wij voorzien van diverse soorten uiteenlopende afwerklagen.

Kitten

Het aanbrengen en vervangen van kitvoegen zit ook in ons pakket. Het gaat om het kitten tussen los van elkaar werkende betonelementen, natte ruimtes of gevelvlakken. Uiteraard gebruiken wij hiervoor zorgvuldig geselecteerde materialen die vele jaren hun kwaliteit hebben bewezen.