Gas & Water installatietechniek

 

Onze loodgieters werkzaamheden zijn uitgebreid, van een eenvoudig leertje vervangen, lekkende kraan tot een volledige vervanging van de complete riolering, water- of gas leidingsysteem.

Gas
Bent u de eigenaar van uw woning , dan bent u zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de gasleidingen in uw huis vanaf de gasmeter. Voor vragen over de kwaliteit van uw gasleiding kunt u bij ons terecht.

Waterleiding aanleggen
Gaat u een nieuwe warmte toestel kopen, uw huis verbouwen of zelfs een heel nieuw huis bouwen ?  Pak dan meteen de leidingen tussen het warmte toestel en de kranen aan ! Optimale (warm) waterleidingen zijn kort en hebben een kleine doorsnede. Ze bevatten een kleine volume water, waardoor u niet lang hoeft te wachten op warm water. Plaatsing van het warmwatertoestel dicht bij de kranen helpt ook. Zo bespaart u bovendien op uw energiegebruik- en kosten. Als wijzigingen in plaatsing van het warmte toestel, of waterleiding niet mogelijk zijn, is een mini boiler een goed alternatief.

Kunststof en koper
Wist u dat voor waterleidingen niet alleen koper, maar ook kuntstof een bruikbaar materiaal is ?  Welke het milieu het belast, is nog onduidelijk. De verschillen in kosten tussen koper en kunststof leidingen zijn gering. Sommige kunststof systemen zijn duurder in materiaalkosten, maar sneller aan te leggen en daardoor toch goedkoper. Dit laatste geldt vooral voor projectmatige nieuwbouw en renovatie.

Riool aanleg en reparatie
U beseft pas hoe belangrijk die "onzichtbare " riolering is, als er een problemen ontstaan. Naast aanleg van riolering lossen wij ook problemen op zoals verstopping. Het grootste probleem van riool is de standleiding. Zeker als het gaat om complete flatgebouwen of het renoveren van de riolering. W.D.S. kan hierbij uitkomst bieden. Wij kunnen dit vakkundig voor u inspecteren en repareren.

Ontstoppen
Een verstopte keuken afvoer, toilet, wasmachine, vaatwasser of een dicht geslipte badkamer afvoer is zeer vervelend, iets wat in elk huishouden of bedrijfspand om de zoveel jaar zal voorkomen. Zeker in panden waarin zich een oudere riolering van bijvoorbeeld gietijzer bevindt, hebben wij de ervaring dat er vaker verstoppingen plaatsvindt omdat delen inwendig verroest zijn en snel ophopingen ontstaan. Ook verkeerd aangelegde rioleringen met verkeerde diameters, verkeerde stroomrichtingen komen geregeld voor.

Lood sanering
Omdat lood in het drinkwater niet bevorderlijk is voor onze gezondheid is er Europese regelgeving gemaakt die er voor moet zorgen dat de loden waterleidingen worden vervangen. Dit geldt met name voor woningen rond 1960 of eerder gebouwd zijn. Het waterleidingbedrijf vervangt loden delen die zij in haar leidingnet heeft. Daar vallen de leidingen in uw woning niet onder! Zoals gezegd dwingt de regelgeving tot lood sanering. Die regelgeving tot lood sanering is er niet voor niks. Water dat getransporteerd wordt via loden leidingen gaat na verloop van tijd zelf ook van dat lood bevatten en lood is niet gezond. De waterleidingbedrijven zorgen er daarom voor dat het lood uit de nutsleidingen wordt gehaald. De regelgeving geldt voor de nutsbedrijven maar niet voor de particulier. Uw eigen waterleiding  in huis' blijft dus gewoon liggen !!  Neem dan gerust contact met ons op. Er zijn geen standaardprijzen voor het vervangen van de loden leidingen. Iedere installatie is weer anders. Als u wilt weten wat de vervanging van de loden leidingen gaat kosten, neem dan contact op met ons op. Wij maken een gratis en geheel vrijblijvende afspraak met u. U ontvangt dan een opgave die geheel op uw situatie is toegesneden.

Legionella
Hoe voorkomt u legionella ?  In stilstaand water kan de legionellabacterie zich vermenigvuldigen. Dit kan de zogenaamde veteranenziekte veroorzaken. Dit komt echter vaak voor in doodlopende leidingen (leidingwerk dat afgedopt is oude leidingen).  Als u er voor zorgt dat uw warmwatertoestel (Cv-ketel, Boiler) altijd tot boven de 60 graden verwarmt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Met de ( thermostatische) mengkraan mengt u het warme water met het koude tot u de gewenste temperatuur heeft verkregen.

.