Badkamer / Toilet

Badkamer
Bij het renoveren van een badkamer moet veel geregeld worden, tegels, badmeubel, (stoom) douche, (bubbel) bad of misschien wel een sauna. Vaak worden andere werkzaamheden vergeten zoals het breekwerk en het afvoeren van de bestaande badkamer. Bij W.D.S. kunt u alles naar u eigen wens invullen, zo kunnen wij alles van sloopwerk tot oplevering van de badkamer tot in de puntjes verzorgen. U kunt er ook voor kiezen om zelf materialen aan te schaffen of bij onze leveranciers is een kijkje te nemen. Als u niet precies weet wat mogelijkheden zijn wat betreft een indeling of materialen voor een badkamer adviseren wij u graag, geheel vrijblijvend uiteraard. Bij ons kunt u terecht voor alle soorten badkamers van modern tot klassiek van normaal tot exclusief, Wij kunnen uw droombadkamer realiseren. W.D.S. verzorgt de complete renovatie. Van het verwijderen van de oude tegels, het vlakzetten van de muren, vervangen c.q. veranderen van installatiewerk ( stroom, warm/koud water, afvoeren of CV leidingen ) tegelwerk, sauswerk, schilderwerk, tot het afwerken van het plafond met de verlichting. Voor ons geen enkel probleem.

Ook kleine badkamers kunnen groot lijken
Er zijn diverse trucjes om uw badkamer groter te laten lijken. Rustige kleuren, een leeg vloeroppervlak en grote tegels, die op de vloer diagonaal gelegd worden, dragen bij aan een ruimtelijk effect. Gebruik hoge kasten of kasten op wieltjes met open schabjes of glazen deurtjes. Ook een grote spiegel draagt bij aan een optische grotere badkamer. U kunt het probleem ongetwijfeld, de beslagen spiegel in de badkamer. Na het douchen en baden vertoont uw badkamerspiegel slechts een mistig spiegelbeeld niet ideaal als u net van plan was om te gaan scheren, of om uw make-up aan te brengen. Er is een hele simpele oplossing voor dit probleem spiegelverwarming. In de luxere nieuwe modellen is die verwarming vaak al ingebouwd. Maar ook achteraf kunnen wij het probleem nog voor u verhelpen. Bijvoorbeeld met een speciale warmtefolie op stroom voor spiegels die wij heel eenvoudig achter de spiegel kunt plakken. De warmtefolie is voorzien van warmtesporen voor een gelijkmatige verwarming van de hele spiegel. Z'n verwarming kan eventueel ook zo geregeld worden dat deze gelijk met het licht in de badkamer aan en uitschakelt. Zo geniet u dagelijks van een helder zicht op uw spiegelbeeld. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Zeker in de badkamer is het belangrijk te zorgen voor voldoende ventilatie. Ook daar kan W.D.S. u mee helpen.

Douche
De keuze tussen een inloopdouche, douchebak of douchecabine van glas of kunststof is lastig. Maar van dit alles kunnen wij u van dienst zijn.

Douche zonder obstakels
Wie houdt van een rustig beeld in de badkamer, kan een douchewand zonder douchebak overwegen. De wand wordt direct op de tegelvloer geplaatst. Zo wordt het beeld van de tegelvloer nergens onderbroken, voor een ruimtelijk totaalbeeld. Afgezien van het esthetische aspect, biedt zo'n " bakloze" inloopdouche ook praktische voordelen. Bij het schoonmaken bijvoorbeeld de douchezone wordt gewoon meegedweild met de rest van de badkamervloer. Omdat een opstap ontbreekt, is het voor mensen die moeilijk ter been zijn gemakkelijk de douche in- en uit te lopen.

Ook rolstoelgebruikers kunnen probleemloos de douche in rijden. Voorwaarde voor een probleemloos gebruik van zo'n doucheruimte is natuurlijk een goede waterafvoer. Het alom bekende doucheputje is daarvoor vaak niet toereikend, waardoor water gemakkelijk de badkamer in kan lopen. Daarom wordt vaak gekozen voor een opstaande drempel, die het water moet keren, maar daarmee gaar een belangrijk deel van het gemak en effect van de inloopdouche verloren.

Een alternatief voor het doucheputje is een brede RVS afvoergoot ( Drain ) die iets lager dan de tegelvloer veo'n afvoergoot vervangt de drempel en kan onder een profielloze deur geplaatst worden. Zo profiteert u van het gemak van een inloopdouche zonder obstakels.

Warm water
Een grotere aanschaf is een warmwatertoestel ( CV ketel ) met een hoog rendement. Zo'n toestel is zuinig met energie en geeft daarom minder milieubelasting, maar bespaart ook flink op uw energie rekening. Plaats een warmwatertoestel zo dicht mogelijk bij de badkamer en de keuken om warmteverlies via de leidingen te beperken en te voorkomen.

Onzichtbare warmte
Vloerverwarming is juist in de badkamer ( waar vaak met blote voeten wordt gelopen ) ideaal. Met vloerverwarming stralen de badkamertegels een aangename warmte uit wat zorgt voor weldadig comfort. Bovendien is vloerverwarming onzichtbaar en het neemt geen ( wand ) ruimte in en dat is mooi meegenomen in een ruimte die over het algemeen eerder te klein dan te groot is.

Toilet
Dit alles geld ook voor het kleinste hokje van het huis ( de toilet ). Er is keuze uit een duoblok, closetpot, vrijhangend toilet of een kindertoilet en ook natuurlijk een bidet. Er is natuurlijk ook zeer veel keuze in kleur en model.

 

Vloer- en wandtegels
Vloer- en wandtegels zijn over het algemeen zeer slijtvast en hebben een lange levensduur. het materiaal is trendgevoelig en gaat vaak langer mee dan de trend stand houdt. Het onderhoud is zeer extensief. De eigenschappen van de tegels, waaronder krasbestendigheid en slipweerstand kunnen sterk uiteenlopen.

Keramische tegels: zijn gebakken op hoge temperaturen, ook dit vergt veel productie-energie. Vloertegels worden zwaarder belast dan wandtegels. Geglazuurde tegels zijn gevoelig voor krassen en daardoor niet geschikt voor sterk belaste vloeren.

Tegels van natuursteen: zijn afkomstig uit de mijnbouw en hebben een hoge productie-energie. De eigenschappen van natuursteen varieert sterk. Graniet en kwartsiet zijn het hardst, leisteen is redelijk hard, marmer en kalksteen zijn relatief zacht.