Inbraakpreventie

Veiligheid voor alles, veiligheid begint met het voorkomen
W.D.S. helpt u graag om uw veiligheid te realiseren.
Via diverse websites kunt u op een eenvoudige wijze diverse veiligheidsaspecten controleren,
of het nu over inbraak of preventie gaat.

Inbraakpreventie verdient meer aandacht

 • Is het makkelijk om in uw huis in te breken ?
 • Of heeft u veel kans op brand ?

Maak een advies afspraak met ons. Wij controleren uw hele woning op zwakke punten en zoekt samen met u naar de juiste beveiliging voor uw huis. Misschien kunnen we op een eenvoudige wijze een aantal maatregelen nemen om het de inbreker een stuk lastiger te maken door uw eigendommen goed te beveiligd. Zie de site www.rijksoverheid.nl

Wat is een bewegingsmelder ?
Een bewegingsmelder, ook wel bewegingssensor genoemd. Dit is een apparaatje dat een sensor bevat die in een ruimte of buiten in de directe omgeving elke beweging signaleert als het is ingeschakeld. Het wordt aangesloten op een alarmsysteem. Maar het kan ook gekoppeld zijn aan buitenverlichting. Zodra er door de bewegingsmelder een beweging waarneemt wordt een signaal gegeven waardoor buitenverlichting aanspringt of de alarminstallatie in werking treedt. Natuurlijk kan ook een combinatie van beide plaatsvinden. dit alles kan W.D.S. voor u realiseren.

 

Diverse tips:

Deuren en ramen:
Laat deuren en ramen als u weggaat nooit openstaan ook niet als u maar heel even weggaat. Zelfs als u thuis bent is het beter als er direct toezicht is op openstaande deuren of ramen.

Sloten:
Huis beveiliging begint met goed hang- en sluitwerk. Kies daarom voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk dat door een vakkundig persoon is gemonteerd. Bent u afwezig of gaat u slapen, draai dan altijd de deur op het nachtslot. Dit geldt voor zowel de voor- als achterdeur.

Opklimmen:
Opklim mogelijkheden rondom uw woning moeten tot een minimum beperkt blijven. Laat dus geen ladders of steigers liggen en zet geen afvalcontainers onder een openstaand raam. Inbrekers zijn vaak verbazingwekkend lenig en kunnen door het kleinste raampje van bijvoorbeeld uw badkamer al naar binnen klimmen.

Verlichting:
Zorg voor goede verlichting inbrekers staan niet graag in de schijnwerpers. Met een bewegingsmelder bij uw buitendeur(en) die verlichting schakelt aan zodra er iemand langs uw buitendeur loopt. Hiermee maakt u het inbreken lastig. 
Goede buitenverlichting bij de voordeur en in de achtertuin zorgt ervoor dat het minder aantrekkelijk is om in te breken.

Beplanting en tuin afscheiding:
Hoge beplanting en tuin afscheidingen zoals schuttingen rondom uw woning zorgen ervoor dat een inbreker buiten het zicht kan opereren. Dit maakt uw woning aantrekkelijker voor de inbreker.

Elektronische beveiliging:
Een elektronisch alarmeringssysteem met een koppeling naar de alarmcentrale werkt vaak zeer ontmoedigend voor de inbreker en maakt een woning vele malen onaantrekkelijker om in te breken en uw verzekering wil u veelal een aanzienlijke korting geven op uw polis.

Buiten stopcontact:
Sluit buiten stopcontacten af. Inbrekers gebruiken buiten stopcontacten om machines aan te sluiten. Daarmee kunnen ze uw woning openbreken of open zagen.

Voicemail:
Spreek nooit in uw voicemail in dat u op vakantie bent.

Veiligheidsslot

 • Het slot is vervaardigd van steviger materiaal; de voorplaat bijvoorbeeld, is van 3 of 4 mm dik roestvast staal.
 • Gehard stalen stiften in de nachtschoot voorkomen dat deze worden doorgezaagd.
 • De nachtschoot is extra lang en kan met 1 draai van de sleutel maximaal worden uitgedraaid; de nachtschoot van een veiligheidsslot kan zo niet met een schroevendraaier bereikt worden.

Veiligheids sluitkom

 • De metalen kom biedt bescherming aan de schoten, waardoor deze optimaal beveiligd zijn tegen het geweld van breekijzers. een gewone sluitplaat van een binnen deurslot kan eenvoudig verbogen worden.
 • Alle veiligheidssloten in blisterverpakking worden inclusief veiligheids sluitkom geleverd.

Veiligheidsbeslag

 • Beschermt de cilinder tegen afbreken. Doordat het buitenschild maar liefs 12 mm dik is, steekt de cilinder niet uit, een te ver uitstekende cilinder kan eenvoudig afgebroken worden.
 • Wordt van binnenuit bevestigd met stalen bouten. Veiligheidsbeslag kan dus niet van buitenaf los geschroefd worden.
 • Veiligheidsbeslag voorzien van kerntrekbeveiliging is momenteel de beste bescherming om het forceren van het cilinder tegen te gaan.

Veiligheidscilinder

 • Een aftast beveiliging in de cilinder voorkomt het manipuleren van de cilinder.
 • Een gehard stalen stift (boorbelemmering) zorgt ervoor dat boorpogingen afketsen.
 • Een certificaat-cilinder voorkomt onbevoegd namaken van sleutels.
 • Er bestaan nu ook cilinders met kerntrekbeveiliging

U kunt ons vragen naar de mogelijkheden